Aplicații de descărcat muzică gratis pentru Android

by Ioana Șușu
0 comment 557 views

Ai cumpărat un telefon nou și ai vrea să asculți muzică dar nu ai nici o melodie salvată? Vrei să știi cum se descarcă muzică MP3 gratis direct pe telefon Android? În acest articol găsești cele mai bune aplicații de descărcat muzică gratis, care îți permit să salvezi direct pe telefon melodiile preferate în format MP3, astfel le poți asculta oricând și oriunde chiar dacă nu ești conectat la internet.

ATENȚIE: descărcarea melodiilor protejate prin drepturi de autor de pe internet, în anumite condiții, poate fi ilegală.

Unele dintre aceste aplicații de descărcat muzică nu se găsesc pe Magazinul Google Play, asta înseamnă că trebuie să descarci fișierul APK și să instalezi manual aplicația pe telefon sau tabletă Android.

Ca să poți instala manual o aplicație pe telefon, mai întâi trebuie să activezi opțiunea de instalare aplicații din surse necunoscute, care implicit este dezactivată. Deci accesează ”Setări” -> ”Securitate” și acolo trebuie să activezi opțiunea ”Surse necunoscute”. În acest mod poți să instalezi manual și alte aplicații, nu doar cele care se găsesc pe Google Play.

Începând cu Android 8, ca să activezi instalarea aplicațiilor din surse necunoscute trebuie să intri la aplicația care descarcă fișierul APK și din setările acelei aplicații poți activa acestă opțiune.

De exemplu, dacă descarci cu Chrome un fișier APK, inti la ”Setări” -> ”Aplicații și notificări” -> ”Informații despre aplicație”, apoi derulează până găsești Chrome, apasă pe pe pictograma Chrome și undeva mai jos poți să activezi opțiunea ”Instalare apl. necunoscute”. În acest mod, aplicațiile APK descărcate cu Chrome le poți instala pe telefon.

Descarcă muzică gratis pe telefon Android cu TinyTunes

O aplicație de descărcat muzică gratis și repede direct pe telefonul Android este TinyTunes.

Aplicația TinyTunes nu se găsește pe Magazinul Google Play, deci ca să o descarci trebuie să intri cu browser-ul tău preferat (Chrome, de exemplu) pe site-ul oficial https://tinytunes.app/ și ca să o instalezi trebuie să ai activată opțiunea de instalare din surse necunoscute.

Deci acesează site-ul https://tinytunes.app/ și apasă pe butonul ”INSTALL” din mijlocul paginii. Imediat o să înceapă descărcarea fișierului APK și apoi o poți instala pe telefon.

Cum se descarcă muzică gratis cu TinyTunes? Foarte ușor! Deschide aplicația și imediat poți să navighezi printre diferitele categorii muzicale propuse de aplicație.

Dacă vrei să cauți o melodie specifică, poți să folosești  motorul de căutare integrat, deci aapasă pe pictograma cu lupă de deasupra și scrie titlul melodiei sau numele artistului. Pornește căutarea și în câteva momente o să vezi afișată o listă cu toate melodiile găsite.

Lângă titlul melodiei o să vezi o căsuță pătrată, bifează căsuța (sau mai multe) din dreptul melodiei pe care dorești să o descarci și imediat în partea superioară o să apară opțiunea de download (o săgeată orientată în jos).

Apasă pe download și în câteva secunde o să ai melodia descărcată pe telefon. Melodia o poți asculta apoi direct în aplicația TinyTunes cu playerul audio încorporat sau, dacă dorești cu playerul tău preferat.

Viteza de descărcare este mare și în general cu TinyTunes găsești aproape orice melodie, chiar și muzică nouă, clasică, muzică românească, populară sau muzică manele.

Aplicație de descărcat muzică gratis direct pe telefon Android, FrostWire

FrostWire este un client torrent care permite să descarci muzică și video de pe faimoasa rețea P2P BitTorrent.

Ceea ce deosebește FrostWire de alți clienți torrent este faptul că are un motor de căutare intern, în acest mod poți să cauți muzica preferată direct din aplicație fără să accesezi și să cauți melodiile pe site-uri care găzduiesc torrente.

Modul de utilizare este foarte simplu: instalează aplicația de pe Google Play, deschide-o și scrie în spațiul de căutare titlul unei melodii sau numele unui artist. Apasă pe pictograma de căutare și așteaptă câteva secunde până când aplicația creează lista cu rezultatele găsite.

Lângă fiecare rezultat o să vezi opțiunea pentru download (pictograma cu săgeata), deci în momentul în care găsești melodia dorită, ca să înceapă descărcarea trebuie doar să apeși pe download.

FrostWire include și un player audio, deci melodiile descărcate pot fi ascultate imediat, fără să deschizi altă aplicație de ascultat muzică.

FrostWire este o aplicație gratuită, dar în interfață sunt prezente reclame de publicitate. Dacă dorești să elimini publicitatea din interfață apasă pe ”Elimină anunțurile” și contra cost poți să treci la versiunea ”PRO” fără reclame. Pentru instalare de pe Google Play apasă pe acest link.

Descarcă muzică MP3 direct pe telefon Android cu TorrDroid

TorrDroid este un client torrent pentru Android care se poate descărca și instala gratuit de pe Magazinul Google Play.

Cu acestă aplicație poți să descarci fișiere torrent (mp3, filme, video, poze, documente, etc.), dar ceea ce îl face deosebit de celelalte aplicații de descărcat torrente, cum ar fi µTorrent® sau BitTorrent®, este faptul că include un motor de căutare torrente, astfel nu trebuie să cauți (și să pierzi timpul) fișierele torrent cine știe pe ce site-uri, așa cum se întâmplă cu un program de descărcat torrente tradițional.

Ca să instalezi TorrDroid apasă pe acest link. În câteva secunde aplicația se va instala, deschide-o, apoi acordă permisiunile necesare pentru funcționare și poți să o folosești imediat.

Ca să descarci muzică cu TorrDroid intră în secțiunea SEARCH, apoi în câmpul de căutare scrie numele melodiei dorite sau numele artistului, alege tipul de fișier (audio pentru muzică), apoi apasă pe butonul SEARCH de mai jos.

Așteaptă câteva secunde până se creează lista cu rezultate, iar apoi, ca să descarci melodia dorită, apasă pe pictograma Download (cea cu o săgeată orientată în jos) care se găsește lângă fiecare rezultat.

Imediat începe download-ul fișierului. Dacă apeși pe cele 3 linii orizontale de lângă titlul fișierului torrent poți să vezi câteva informații utile, cum ar fi SEEDS, LEECHERS, timpul rămas până la terminarea descărcării și multe altele.

În concluzie pot să spun că TorrDroid este o aplicație utilă nu numai pentru download-ul melodiilor, ci și pentru orice alte fișiere, cum ar fi videoclipuri, filme, documente și orice altceva ce se poate descărca prin protocolul BitTorrent. Merită să o încerci. Link pentru instalare de pe Magazin Play.

Citește și aceste articole

Leave a Comment