CEL MAI BUN CHEESECAKE CU CARAMEL (fără coacere)

by Ioana Șușu
1 comment 137 views

Hello, hello!

Chit că de abia au trecut sărbătorile de iarna, mă gândesc să vă ispitesc cu această bunătate de cheesecake cu caramel, foarte foarte ușor de făcut!

Îmi place foarte mult această rețetă, deoarece cheesecake-ul cremos si savuros merge foarte bine în combinație cu caramelul dulce și catifelat, împreună, bucurându-ne papilele gustative!

Pentru a face acest cheesecake veți avea nevoie de ingrediente simple, pe care oricine le are la îndemână, așa că n-o mai lungesc și trec la treabă! 🙂

INGREDIENTE

  • Pentru blat-

– 400 g de biscuiți digestivi

– 150 g unt

  • Pentru crema de brânză

-20 g gelatina

-100 ml apa

-100 ml lapte

-500 g brânză de vaci

-150 g zahăr

-500 g frișcă lichidă

-esență de vanilie

  • Pentru sosul de caramel

-200 g zahăr

-100 g apă

-50 g unt

-200 g frișcă lichida

-sare (dacă preferați caramelul sărat)

 

MOD DE PREPARARE

În primul rând țin să menționez că eu fac acest cheesecake într-o tavă cu inel detașabil, cu diametrul de aproximativ 22 cm.

Pentru a face blatul, biscuiții trebuie mărunțiți bine, bine. Se topește, apoi, untul și se amesteca cu biscuiții măcinați. După ce amestecul se omogenizează, veți obține un blat foarte fărâmicios, dar după ce îl puneți în tavă și-l presați bine, bine blatul va lua formă, exact ca în poză!

Blatul trebuie, apoi, dat la frigider pentru ca untul, mai înainte topit, să se întărească la loc!

În timp ce blatul va sta la frigider, trebuie făcută crema.

Prima și prima dată trebuie hidratată si dizolvată gelatina. Gelatina se pune, întâi, in 100 ml de apa rece, pentru a se hidrata. După ce gelatina s-a hidratat o vom dizolva în 100 ml de lapte fierbinte. (Atenție, laptele trebuie să fie fierbinte, nu fiert. Dacă acesta fierbe, gelatina nu se va mai activa, iar crema nu va fi tare si ușor de tăiat!)

Laptele cu gelatină se va lăsa de-o parte, pană este gata crema!

Într-un bol (dacă aveți mixer cu bol, direct în bolul acestuia) se va pune brânza de vaci, esența de vanilie si zaharul (poate fi și zahăr pudra). Se amestecă bine totul, până obțineți o cremă destul de tare, dar în care zahărul s-a topit!

Peste aceasta se adaugă, puțin câte puțin, toată frișca lichidă, până compoziția obținută este mai lichidă. (dar vâscoasă!)

Urmează să adăugați laptele cu gelatina, tot puțin câte puțin, în timp ce mixerul încă merge!

Când crema este omogenă, lichidă dar destul de vâscoasă, aceasta este gata!

Se scoate blatul din frigider, se toarnă crema peste el și se așează înapoi în frigider pana când crema este tare!

Acum putem spune ca cheesecake-ul este gata! V-am spus, foarte ușor de făcut! Ne-a mai rămas sosul de caramel!

Pentru a-l face, mai întâi trebuie pus pe aragaz zahărul cu apa, pentru a se topi. Când siropul obținut începe să fiarbă, mai trebuie lăsat încă vreo 10 minute pe foc, până când se produce caramelul. (adică obținem un sirop vâscos, ca mierea, închis la culoare, care miroase a caramel)

Peste caramel se adaugă untul si se amesteca bine, cu mare atenție, deoarece caramelul arde foarte tare!!

Când și untul s-a topit, se adaugă, puțin câte puțin, frișca lichidă. După ce compoziția este omogenă, se ia de pe foc.

Sosul de caramel e gata, trebuie pus undeva la temperatura camerei! (dacă va sta la frigider se va întări prea tare și nu va mai curge frumos pe cheesecake)

Când îl veți servi vă recomand, ori să puneți câte o lingura de caramel pe fiecare felie, în parte, ori să-l puneți pe întregul cheesecake, înainte de a-l tăia!

Pofta bună!


Sper să vă placa mult această rețetă! Pentru orice întrebare legată de modul de preparare și nu numai, vă aștept pe Instagram, unde vă voi răspunde imediat!

Spor la gătit!

#xoxo

 

 

 

 

Citește și aceste articole

1 comment

Cristina Berei ianuarie 15, 2021 - 20:18

Ador!

Reply

Leave a Comment