DE CE SA TII CONT CAND ITI ALEGI FACULTATEA

by Ioana Șușu
0 comment 205 views

Hello, dragii mei!

Astazi m-am gandit sa scriu un articol putin mai diferit, care sunt convinsa ca va va ajuta pe multi dintre voi!

So, fara sa palavragesc prea mult, acestea sunt lucrurile pe care le voi lua eu in considerare  cand imi voi alege facultatea, si, de ce nu, cariera.


LA CE TE PRICEPI?

Chiar daca poate parea greu sa te gandesti la ce te picepi cel mai bine, ia o foaie si scrie pe ea toate domeniile/lucrurile la care esti bun. Incepe cu lucruri mici si nu te gandi prea mult! Dupa ce ai cam 5 lucruri pe lista, iti propun sa incepi sa faci, pe rand, acele activitati. De exemplu, sa zicem ca ai pe lista: desen, muzica, matematica si engleza. Apuca-te si fa, zilnic cate ceva din fiecare, astfel vei vedea daca poti si iti place sa o faci zilnic!

CE TE FACE FERICIT?

Este foarte important sa faci orice cu un zambet pe buze, mai ales cand este vorba de cariera! Daca iti vei alege ceva care nu te va face implinit, riscul de abandon este urias! Concentreaza-te pe ceea ce-ti place si fa ceva memorabil!

CUM ITI ESTE MAI USOR?

Chiar daca recomand sa iesi total din zona de confort si sa alegi calea care pare cea mai “challenging”, cateodata este bine sa te gandesti de 2 ori inainte. De exemplu, gandeste-te bine daca vrei sa pleci din tara sau nu. In strainatate pot fi facultati sau opurtunitati excelente, dar daca esti o persoana legata de “acasa” iti va fi greu, asa ca trebuie sa iei acest lucru in considerare.

GANDESTE-TE LA BUGET!

Daca vrei o facultate buna, in strainatate, si nu numai, trebuie sa te gandesti la suma de bani pe care o vei investi. Este ideal sa incepi sa-ti strangi banii si sa fii cat mai independent. De asemenea, faptul ca iti vei strange banii te va pregati pentru anii de studentie care vor urma!

CAT TIMP AI?

O problema cu care multi se confrunta este lipsa de timp, de aceea trebuie sa iei in considerare cati ani vei fi student. Daca ai alte planuri dar totusi vrei sa ai o diploma, cauta o facultate la care sa studiezi 3 ani, iar daca vrei sa simti cu adevarat cum vei imbatranii pe bancile universitatii, fa o facultate de 6 ani, apoi si master si doctorat! Alegerea este a ta 🙂


Dragii mei, acestea sunt ideile pe care le voi lua in considerare cand ma voi inscrie la examenul de admitere!

Sper ca acest articol te-a ajutat si astept sa imi povestesti cum ti-ai ales tu facultatea, pe Instagram!

#xoxo

 

Citește și aceste articole

Leave a Comment