Programe de făcut video din poze cu muzică, scris și efecte speciale

by Ioana Șușu
3 comments 4020 views

Un mod original și frumos de a prezenta fotografiile tale făcute la un eveniment, petrecere sau în vacanță este un slideshow, adică un videoclip creat din poze, căruia poți să-i adaugi scris, efecte speciale și o melodie pe fundal. Ca să creezi un slideshow ai nevoie de un program de făcut video din poze și muzică bun și, din fericire, există numeroase alternative gratuite, astfel poți să creezi filmulețul tau fără să cheltui nici un ban.

Mai jos găsesti o listă cu cele mai bune programe de făcut videoclipuri din poze cu muzică, scris și efecte speciale, care, apoi, pot fi distribuite pe Instagram, Facebook sau YouTube.

Windows Movie Maker, cel mai simplu program de făcut video din poze

Încep acestă listă cu Windows Movie Maker, unul dintre cele mai simple programe de făcut video din poze cu muzică.

Windows Movie Maker este un software gratuit și permite cu doar câteva click-uri să creezi un videoclip din fotografii cu muzică pe fundal. Trebuie doar să adaugi pozele care doresti să compună filmulețul în interfața programului, alegi efectele de tranziție dintre poze, dacă doresti poți să adaugi un text pe fiecare poză, apoi alegi o melodie sau mai multe care doresti să se audă pe fundal.

Videoclipul poate fi salvat pe computer sau distribuit online.

Windows Movie Maker este un software care face parte din suita de programe Windows Live Essentials, dar ca să-l instalezi pe computer nu trebuie să instalezi neapărat toate programele propuse în suită.

Din păcate Microsoft a renunțat să mai dezvolte acest program, dar chiar dacă nu mai este actualizat, încă funcționează foarte bine și este compatibil cu orice versiune de Windows. Pentru download faceți click aici.

Movie Maker 10, un program de făcut video cu poze ușor de folosit

Cine are Windows 10 pe calculator și caută un program de făcut video din poze cu muzică, poate să instaleze gratuit de pe Microsoft Store programul Movie Maker 10.

Movie Maker 10 este extrem de ușor de utilizat și iti permite să creezi rapid filmulețe din poze și/sau video, adăugând muzică de fundal, scris pe poze și numeroase efecte de tranziție.

Interfața grafică este intuitivă și ușor de înțeles, astfel chiar și cine nu a mai folosit niciodată un astfel de software nu va întâmpina greutăți la folosire. Ca să descarci Movie Maker 10 de pe Microsoft Store faceți click aici.

4K Slideshow Maker, un program de făcut videoclipuri din poze cu muzică gratuit

4K Slideshow Maker este un program gratuit și ușor de utilizat care creează videoclipuri spectaculoase din pozele tale de pe calculator sau cele din contul Instagram.

Folosirea este foarte simplă, trebuie doar să adaugi pozele în interfața programului (suportă și drag and drop), apoi adaugi o melodie pe fundal și faci click pe ”Make Slideshow” ca să creezi videoclipul.

Opțional poți să modifici durata de afișare a fiecărei poze, să reglezi timpul de tranziție, raportul de aspect al videoclipului și calitatea acestuia.

4K Slideshow Maker este lipsit de funcții avansate, dar este extrem de intuitiv și ușor de utilizat, chiar și pentru cei mai puțin experimentați utilizatori. Pentru download faceți click aici.

DVD Slideshow GUI, program de făcut filmulețe din poze gratuit

DVD Slideshow GUI este un alt program de făcut video din poze cu muzică gratuit și ușor de folosit. Programul iti permite în doar câteva minute să creezi un videoclip din poze cu muzică pe fundal, care apoi poate fi vizualizat cu orice player video sau distribuit online.

Caracteristica cea mai interesantă este că programul iti permite să salvezi și apoi să inscripționezi în formatul DVD video, astfel discul inscripționat este compatibil cu orice player DVD.

Folosirea este extrem de simplă: se adaugă pozele care vor compune videoclipul, eventual setezi efectele de tranziție și adaugi melodia care doresti să se audă pe fundal. În câteva minute, depinde de câte poze ai adăugat, programul va crea videoclipul.

Și procesul de inscripționare pe DVD este foarte simplu, la sfârșit, după ce programul a creat fișierul video, trebuie doar să alegi opțiunea de inscripționare cu ajutorul programului IMGBurn, inclus în fișierul de instalare. Este important ca în timpul instalării programului să instalezi și programele suplimentare, altfel DVD Slideshow GUI ar putea să nu funcționeze corect.

Pentru a descărca DVD Slideshow GUI pe computer, fa clic aici.

ffDiaporama, ce mai bun program de făcut videoclipuri din poze cu muzică

ffDiaporama este un alt program de făcut video din poze cu muzică gratis, foarte asemănător în ceea ce privește modul de funcționare cu Windows Movie Maker.

Folosirea este foarte ușoară, trebuie să imporți imaginile și eventualele videoclipuri pe care doresti să le unesti, adaugi o melodie sau mai multe și alegi pentru fiecare poză sau video efectele de tranziție, eventual adaugi titluri scrise, efecte speciale, etc.

Videoclipul poate fi salvat în diferite formate, cum ar fi AVI, MKV, dar programul pune la dispoziție și unele formate predefinite pentru iPhone, iPad, YouTube și așa mai departe.

ffDiaporama este disponibil gratis pentru Windows, Linux și MacOS, iar pentru descărcare faceți click aici.

Free Bolide Slideshow Creator

Free Bolide Slideshow Creator este cel mai simplu program de făcut videoclipuri din poze cu muzică. Opțiunile sunt mai puține în comparație cu programele descrise mai sus, dar în schimb este foarte ușor de folosit.

Ca să faci un videoclip frumos din poze trebuie doar să imporți pozele care doresti să alcătuiască filmulețul, apoi alegi o melodie sau mai multe care să se audă pe fundal, eventual adaugi text sau titluri pe poze, alegi efectele de tranziție, alegi dimensiunile și faceți click pe ”Make video”. În câteva minute, durata depinde de numărul pozelor adăugate, programul va crea videoclipul tau.

Filmulețul se poate salva în formatele AVI, MKV, FLV, MP4 sau WMV.

Free Bolide Slideshow Creator este compatibil cu orice versiune Windows și pentru download faceți click aici.

PhotoFilmStrip, program de creat slideshow ușor de utilizat

Dacă doresti un program simplu cu care să creezi videoclipuri frumoase din poze cu muzică, poți să încerci PhotoFilmStrip.

Cu PhotoFilmStrip poți să creezi în câteva secunde filmulețe din poze în doar câțiva pași simpli. Folosirea acestui software nu necesită cunoștințe sau abilități speciale; trebuie doar să selectezi fotografiile pe care doresti să le utilizezi, eventual să adaugi scris pe poze și o melodie pe fundal, apoi programul va crea imediat videoclipul.

Cine dorește să realizeze un videoclip mai deosebit, PhotoFilmStrip oferă și posibilitatea să adaugi filtre și efecte speciale pozelor (zoom, panoramă, alb-negru, sepia, etc.).

Videoclipurile se pot salva în diferite formate și dimensiuni, cum ar fi VCD, DVD și HD.

PhotoFilmStrip este instrumentul perfect pentru o prezentare rapidă și simplă a fotografiilor, fără prea multe opțiuni sau funcții avansate, deci este mai mult recomandat utilizatorilor începători.

PhotoFilmStrip este compatibil cu orice versiune Windows și unele versiuni de Linux. Pentru descărcare faceți click aici.

Citește și aceste articole

3 comments

Rose Martine decembrie 19, 2019 - 06:19

I wanted to thank you for this fantastic read!! I definitely enjoyed every bit of it. I’ve got you bookmarked to look at new stuff you

Reply
Ioana Șușu decembrie 20, 2019 - 18:11

You’re welcome! Thank you, too!

Reply
Mihaela Rusu martie 24, 2020 - 07:39

Folosesc moovie maker, dar cand dau save in computer imi apare pe tot clipul sigla Moovie maker. De unde o pot scoate? Multumesc!

Reply

Leave a Comment