CEA MAI BUNĂ ȘI UȘOARĂ REȚETĂ DE LAVA CAKE

by Ioana Șușu
0 comment 355 views

Când ne gândim la desertul Lava Cake, avem impresia că acesta este un desert greu de făcut din cauza faptului că timpul coacerii trebuie să fie foarte precis pentru a ne ieși efectul de „lavă”.

Ei bine, să știți că nu este deloc așa, acest desert este foarte simplu de făcut, delicios și are în compoziție ingrediente foarte accesibile, iar cu puțină atenție ne va ieși efectul mult dorit!

Pentru început vă voi prezenta ingredientele de care aveți nevoie, alături de cantitățile necesare!

Ingrediente:

  • 150g. ciocolată
  • 70g. unt
  • 70g. zahăr pudră
  • 30g. făină
  • 2 ouă+2 gălbenușuri
  • vanilie

Pentru a realiza acest desert delicios trebuie să urmați acești pași!

Mod de preparare:

Ciocolata, împreună cu untul, se topește la foc mediu, amestecând constant. Când este gata, se ia de pe foc.

Este foarte important să folosiți ciocolată de calitate, deoarece aceasta va dicta gustul (nu recomand ciocolată de menaj).

Peste amestecul de ciocolată și unt, se adaugă celelalte ingrediente, in ordinea următoare: zahărul pudră, ouăle + cele două gălbenușuri, vanilia și făina, amestecând până obținem un amestec omogen!

Urmează să punem aluatul obținut în forme (eu folosesc forme de silicon pentru brioșe) tapetate cu unt. Formele nu trebuie umplute până sus de tot, ci doar 3/4 din volum. Acestea se așază pe o tavă, care se pune în cuptorul preîncălzit, la 200 grade Celsius, pentru 10 minute.

Pentru a le servi, vă recomand, alături de Lava Cake, să adăugați o cupă de înghețată de vanilie! Pofta bună!

That’s it! Sper că ați încercat și că v-a plăcut această rețetă de Lava Cake! Vă mulțumesc pentru lectură și vă aștept pentru a citi și încerca și alte rețete de pe acest blog.

Ne putem vedea și pe instagram, aici!

 

 

Citește și aceste articole

Leave a Comment