Programe de editat poze gratis: 5 alternative pentru PhotoShop

by Ioana Șușu
0 comment 11097 views

Ai făcut câteva fotografii, dar apoi ai observat că unele dintre ele nu au ieșit bine și doresti să le retușezi?

Ca să le modifici ai nevoie de un program de editat poze bun, care să iti permită să îmbunătățesti aspectul fotografiilor sau, dacă doresti, să aplici filtre, efecte speciale, să decupezi părți nedorite din poze sau să adaugi scris sau alte elemente grafice.

Când este vorba despre editat poze, PhotoShop este primul program la care se gândesc majoritatea persoanelor și, pe bună dreptate, de mulți ani este considerat cel mai bun program de modificat poze și imagini, dar nu este un program gratuit și nu este un software pentru oricine.

Dacă nu esti un profesionist în editarea imaginilor digitale și doresti doar să modifici simplu propriile fotografii, poti să folosesti un program de editat poze gratuit, care bineînțeles nu pune la dispoziție toate funcțiile programului PhotoShop, dar iti permite să retușezi și să îmbunătățesti aspectul pozelor fără să plătesti nici un leu.

Mai jos vei gasi câteva dintre cele mai bune programe de modificat poze gratis.

GIMP, cel mai bun program de editat poze gratuit

Nu puteam să nu începem acestă listă decât cu GIMP, un program de editat poze gratuit și open source, care, de departe, se apropie de potențialul celebrului PhotoShop.

GIMP poate fi folosit pe Windows (începând cu 7), MacOS și Linux, este disponibil în limba română, oferă numeroase instrumente avansate de editare a fotografiilor și iti permite să obții rezultate comparabile cu cele pe care le-ai putea obține folosind un software profesional contra cost.

Înainte să începi să folosiți GIMP este recomandat să citesti manualul de folosire, pentru că, din cauza numeroaselor funcții disponibile, GIMP poate rezulta mai complicat la primele utilizări. Pe site-ul oficial sunt prezente și unele tutoriale, astfel poti să înveți rapid cum se folosește acest software. Pentru download GIMP faceți click aici.

Paint.NET, un program de modificat poze ușor de folosit

Un alt program de modificat poze gratuit, dar mult mai simplu și cu mult mai puține instrumente decât GIMP, este Paint.NET.

Paint.NET are o interfață de utilizator foarte intuitivă și inovatoare, permite amestecarea imaginilor, transparența, lucrul pe mai multe straturi și efectele de clonare. În plus, permite și instalarea mai multor plugin-uri cu care poti să extinzi instrumentele disponibile și are, de asemenea, o gamă largă de instrumente utile și în același timp foarte puternice.

Paint.NET este disponibil în mai multe limbi, inclusiv în română și este compatibil doar cu sistemele de operare Windows. Pentru download Paint.NET faceți click aici.

Photofiltre free, unul dintre cele mai bune programe de modificat poze gratis

Cine are nevoie de un software de editare poze, poate să încerce și Photofiltre free, un program gratuit care, pe lângă instrumentele de bază de modificare, oferă numeroase filtre și efecte speciale.

Folosirea este foarte ușoară, mai ales pentru că interfața grafică este simplă, ușor de înțeles și cu toate opțiunile puse la vedere.

Suportă și modificarea pe mai multe straturi, dar Photofiltre free este specializat în filtre (sunt disponibile peste 100) care se pot aplica pe imagini cu un simplu click.

Photofiltre free este compatibil cu orice versiune de Windows și este disponibil și în versiune portable (adică nu trebuie instalat pe computer). Pentru download faceți click aici.

Photoscape, un program de editat poze gratuit cu multe opțiuni utile

Un alt bun program de editat poze este Photoscape. Acest software oferă numeroase instrumente de modificare, dar și de creare compoziții, cum ar fi colaje de poze sau animații GIF.

Photoscape se prezintă cu o interfață grafică structurată pe panouri, foarte intuitivă și ușor de folosit.

Cu Photoscape poti să redimensionați pozele, să le decupezi, să creezi fotomontaje, să corectezi culorile, luminozitatea și contrastul, să adaugi scris pe poze, adezive și multe altele.

În plus, cu Photoscape, folosind funcția ”Batch Editor”, poti să modifici mai multe poze simultan, de exemplu să le redimensionezi pe toate odată sau să adaugi un text rapid pe toate pozele simultan.

Photoscape este compatibil doar cu sistemele de operare Windows, iar pentru download faceți click aici.

Photo Pos Pro, program de modificat imagini simplu de utilizat

Printre cele mai bune programe de editat poze se numără și Photo Pos Pro, un software gratuit care te poate ajuta să îmbunătățesti aspectul fotografiilor sau să adaugi efecte speciale.

Funcțiile disponibile sunt foarte multe și din acestă cauză, la început, programul poate părea mai greu de utilizat, dar după câteva minute de practică o să iti dai seama că este unul dintre cele mai bune programe de editat poze. Pe site-ul oficial sunt publicate numeroase tutoriale, astfel poți să înveți mai ușor cum se folosește acest software.

Cu Photo Pos Pro poți să redimensionezi pozele, să le decupezi, să adaugi scris pe poze, să aplici filtre și efecte speciale și să modifici imaginile pe mai multe straturi.

Suportă majoritatea formatelor imagine mai cunoscute, în plus, este compatibil cu o gamă largă de scanere și camere foto digitale.

Interfața programului iti permite să deschizi mai multe proiecte în același timp și să întrerupi/repeți acțiunile de câte ori este necesar.

Deși nu dispune de cea mai intuitivă interfață grafică din lume, Photo Pos Pro este un program de editat poze complet care te poate ajuta să retușezi și să iti optimizezi imaginile și chiar să adaugi anumite efecte speciale. Merită încercat. Pentru download click aici.

Citiți si articolul: Aplicatie de editat poze.

Citește și aceste articole

Leave a Comment