CEL MAI BUN PANETTONE CU CIOCOLATA

by Ioana Șușu
0 comment 158 views

Bună, dragii mei!

Astăzi mi-am rezervat un moment, în tot haosul acesta de sărbători, pentru a împărtăși cu voi această rețetă delicioasă de Panettone. Rețeta în sine este extrem de ușoară, însă îți va ocupa mai mult timp decat rețetele pe care le postez de obicei, aici, dar iți promit că va merita din plin!


Rețetă Panettone cu ciocolată

Ingrediente:

  • Pentru prepararea drojdiei:

   5 g drojdie proaspătă

   100 g făină

   100 ml lapte (cald)

  • Pentru aluat:

                300 g făină

                80 g zahăr

                4 gălbenușuri

                80 g unt

                80 ml lapte

                20 g drojdie

                150 g ciocolată

                coajă de lămaie si portocală

                esență de vanilie

Mod de preparare:

Începem prin a prepara drojdia, preferabil cu o noapte înainte.

Se pune făina intr-un bol destul de încăpător (i se va dubla volumul), se făramițează drojdia și se pune peste făină, după care se amestecă totul cu laptele cald, pană ce amestecul se omogenizează și formează o textură de aluat.

Se acoperă bolul cu folie de plastic și se lasă la dospit cel puțin 3 ore, pană va rezulta un aluat pufos, plin de bule.

Cănd drojdia este gata, este timpul să te apuci de aluat!

Pune drojdia dospită într-un bol de mixer peste care adaugi făina (cernută), zahărul, cele 4 gălbenușuri, laptele (călduț), esența de vanilie, un praf de sare si coaja de lămaie si portocală. Mixează sau frămantă totul pană vei ajunge la un aluat omogen, lipicios, apoi, adaugă drojdia (făramițată) si untul (la temperatura camerei) si continuă să mixezi/frămanți.

Cand aluatul este gata (lipicios si foarte elastic), adaugă fulgii/bucătile de ciocolată. Frămantă aluatul pe un blat presărat cu faină și pune-l într-un bul stropit cu ulei si acoperă-l, din nou, cu folie de plastic. Lasă compoziția la dospit aproximativ 3 ore (sau pana își dublează volumul).

Cand aluatul este perfect dospit, pune-l într-o tavă rotundă (sau de pound cake) si dă-l la cuptor (180 de grade) timp de 40-50 minute. Pofta bună!


 

Citește și aceste articole

Leave a Comment