Hello, guys!
Este deja septembrie si cel mai bun si delicios mod in care putem intampina toamna este sa facem fursecuri! Nu orice fel de fursecuri: fursecuri cu scortisoara.
Continua sa citesti articolul pentru a descoperi cum sa faci aceste fursecuri delicioase!
Aceste „cookies” sunt foarte usor si repede de facut, sunt delicioase si cu o mireasma puternica de scortisoara!
Ingrediente:
- 120g unt (a nu se inlocui cu ulei/margarina)
- 200g zahar tos (a nu se inlocui cu zahar pudra)
- 200g faina
- 1 ou
- 1 esenta de vanilie (1 lingura)
- 1 lingura de scortisoara macinata
- 1/2 plic de praf de copt
Pentru topping:
- zahar tos
- scortisoara macinata
Mod de preparare:
- Intr-un bol pentru mixer se amesteca untul cu zaharul tos pana se obtine o compozitie „fluffy”.
- Adauga oul si esenta de vanilie si omogenizeaza totul.
- Intr-un alt bol amesteca ingredientele uscate (faina, scortisoara si praful de copt).
- Combina amestecul umed cu cel uscat pana la omogenizare.
- Pune aluatul intr-o folie de plastic/staniol si lasa-l la frigider 1h.
- Scoate-l de la frigider si fa „bile” medii de aluat.
- Da bilele din aluat prin zahar tos amestecat cu scortisoara si pune-le pe o tava tapetatat cu hartie. (lasa loc intre bile in tava, se vor intinde)
- Coace fursecurile la 180 grade C timp de 15 minute, sau pana cand biscuitii sunt aurii.
- Lasa-i sa se raceasca si Pofta buna!
Sper sa iubiti aceasta reteta!
Toate ingredientele sunt folosite pentru o portie de biscuiti (o tava).
Am sa atasez o poza cu creatia mea proprie!
Nu uitati ca pagina mea de Instagram este mereu deschisa la noi propuneri si colaborari!
#xoxo
3 comments
Nu am văzut cantitatea de făină la ingrediente.
Va multumesc pentru comentariu si imi cer scuze pentru neatentie! Cantitatea este de 200g faina. Voi corecta articolul 🙂
Multumesc!