AMERICAN APPLE PIE

by Ioana Șușu
0 comment 269 views

Hello, everybody! Astazi am pregatit pentru voi o reteta de American Apple Pie (placinta cu mere) de care va veti indragosti! Just check it out:


Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 50 ml apa rece
  • 1 kg mere (Granny Smith de preferat)
  • zeama și coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g zahar
  • putina sare
  • o lingurita de praf de scortisoara
  • un praf de nucsoara

Mod de preparare:

Prima data se pregateste aluatul: intr-un recipient, pune faina si adauga un praf de sare, peste care pui untul rece, taiat cubulete. Framanta totul cu mana, pana ce vei obtine un aluat sfaramicios.

Adauga apa rece, pe rand, și continua sa framanti pana se omogenizeaza. Aluatul final trebuie sa fie rezistent, nu sfaramicios. Inveleste aluatul intr-o folie de plastic transparent si lasa-l in frigider cel putin 30 de minute.

Intre timp, pregateste compozitia placintei: spala, curata si taie merele in cubulete medii. Adaugă peste mere coaja si zeama de lamaie, sarea, scortisoara, nucsoara, zaharul și faina. Amesteca toate ingredientele, cand ai terminat, acopera vasul pentru a evita oxidarea merelor.

Pregateste tava de copt (aproximativ 25 cm diametru). Unge-o cu putin unt și presar-o cu putina faina.

Imparte aluatul (stat la frigider) in doua parti, una de 2/3, iar cealalta, de 1/3. Presara faina pe toată suprafața de lucru și intinde aluatul, care va trebui, la final, sa fie destul de gros, dar intins cat sa acopere tava, inclusiv marginea acesteia.

Taie excesul de aluat de pe margini si, peste foaia de aluat, pune compoziția de mere, cu precizarea ca acestea sa fie intinse „kinda” uniform!

Intinde si cealalta treime de aluat ramasa si intinde-o peste placinta, lipind marginea. Acum urmeaza momentul tau de creativitate! Poti face orice forma doresti, ba chiar poti pune crumble pe deasupra! Eu obisnuiesc sa fac cateva taieturi de cutit:) !

Introdu apoi tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 20 de minute, apoi la 180 grade C pentru alte 20 minute, si la 170 grade C pentru inca 20 de minute, secreul unei cruste frumoase.

Serveste placinta cu inghetata, zahar pudra sau chiar asa, simpla! Enjoy!

 

 

 

 

Citește și aceste articole

Leave a Comment